به گفته وي، در اين جلسه نمايندگان دولت پس از شنيدن دغدغههاي نمايندگان مجلس، اعلام کردهاند که با موافقت دولت، تماميسفرهاي حج عمره تا زمان رفع بحران اين بيماري کنسل ميشود.
نايب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز با اشاره به حضور رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت و تني چند از اعضاي کميته کشوري آنفلوانزا در جلسه روز گذشته با اعضاي کميسيون بهداشت و درمان مجلس، افزود: اين توافق باعث خواهد شد که سازمان حج و زيارت در عدم اعزام زائران به عمره رمضان جدي تر باشد. چون اگر به اين توصيه وزارت بهداشت گوش ندهد بايد پاسخگوي عواقب آن باشد.
حسينعلي ادامه داد: اين توافق مي بايست از طريق وزارت بهداشت به دولت اعلام شود و دولت نيز آن را به سازمان حج و زيارت ابلاغ کند.
حسينعلي شهرياري با توجه به همه گيري ويروس آنفلوانزاي نوع A و روند رو به افزايش ابتلا به اين بيماري گفت: مي بايست با تدبير راهکارهايي نسبت به پيشگيري از ابتلا به اين بيماري جلوگيري کرد.
رئيس سازمان حج و زيارت نيزدر اين خصوص گفت: بعد از ظهر روز دوشنبه در وزارت بهداشت جلسهاي درباره عمره برگزار شد وجلسهاي هم فردا با حضور مسئولان وزارت بهداشت، هلال احمر و بخشهاي ذيربط درباره عمره برگزار ميشود.
خاکسار قهرودي همچنين با اشاره به اينکه کميته کارشناسي به رياست «سعيدلو»، معاون اجرايي رئيس جمهوري، راي به محدود شدن سفر زيارتي عمره براي کودکان زير 5 سال و افراد بالاي 65 سال، بيماران قلبي، کليوي، ديابتي، ريوي و غيره داده است، گفت: سازمان حج و زيارت طي بخشنامهاي به همه دفاتر حج و زيارت در سراسر کشور اعلام کرد که از اين پس افراد مشمول موارد فوق ميتوانند از سفر عمره منصرف شوند.
به گفته وي، اين افراد و همه کساني که به تبع آنها از سفر منصرف ميشوند در هر مقطع از ايام قبل از سفر باشند نبايد هيچ گونه خسارتي پرداخت کنند و علاوه بر آن نوبت تشرف آنها براي سال بعد محفوظ ميماند.
رئيس سازمان حج و زيارت کشور يادآور شد: افراد عادي اگر تا 2 هفته قبل از سفر، انصراف خود را اعلام کنند، سازمان حج و زيارت جريمهاي از آنها دريافت نميکند. ولي اگر اين افراد بعد از اين مهلت مثلاً يک روز قبل از سفر اعلام انصراف کنند به دليل اينکه براي آنها ويزا، بليت، هتل و غيره گرفته شده است از آنها حداقل خسارت را دريافت ميکنيم ولي اگر بتوانيم کسي را جايگزين آنها کنيم خسارتي دريافت نميکنيم.
به گفته قهرودي، زائران ما وقتي به عربستان اعزام ميشوند بيمه هستند و شرکت بيمه متعهد است، هزينه درماني زائران عمره را که پس از بازگشت به بيماري آنفلوانزا مبتلا شوند تأمين کند اگر چه دوره تعهد در قبال زائر سپري شده باشد.
رئيس سازمان حج و زيارت کشور تأکيد کرد: اگر دولت تصميم بگيريد که عمره ماه رمضان را به طور کامل متوقف کند هيچ خسارتي از افراد نميگيرم.
گفتني است؛ وزير بهداشت هم آخرين آمار مبتلايان به آنفلوآنزاي نوع A را در کشور 61 نفر اعلام کرده و گفته بود که همگي مبتلايان از عمره گزاران بوده اند و اين در شرايطي است که ديروز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي آخرين آمار مبتلايان به آنفلوآنزاي نوع A (خوکي) در کشور را 105 نفر اعلام کرد. تا روز يازدهم مرداد ماه آمار مبتلايان به اين بيماري در کشور به 85مورد ميرسيد که ظرف 24 ساعت بيماري 20 نفر نيز تاييد شد و به 85 نفر ياد شده اضافه شده اند.همچنين براساس آخرين گزارش سازمان ملل درتاريخ 27 جولاي تاکنون 170 کشور درگير اين بيماري هستند و براين اساس تاکنون 134هزار و 503نفر به اين بيماري مبتلا و 816نفر در اثر اين بيماري جان خود را از دست دادند.
براساس اطلاعات ارائه شده در پايگاه اطلاعرساني اين سازمان جهاني، مکزيک، آمريکا، انگليس، کشورهاي اروپايي، افغانستان، آندورا، برزيل، بوتان، بوتسوانا،هائيتي، ناميبيا، هلند، توگو، ترکيه و تانزانيا از جمله کشورهايي هستند که اين بيماري به انها راه يافته است./100
انتهای پیام/